Totalt antall sidevisninger

søndag 3. juni 2012

No knead brød med rug



Jeg har bakt mitt første no knead brød i jerngryte, og det ble 10 ganger bedre enn i en vanlig brødform!!! Anbefaler virkelig å innvistere i en jerngryte om man skal bake dette brødet jevnlig.
Jeg baker brød hjemme for at jeg liker å vite hva som er i brødet jeg spiser og serverer til barna. Det er mindre gjær, salt og gluten i. Og siden det hever i 20 timer så brytes mye av glutene i melet ned og gjør brødet lettfordøyelig.

Oppskriften på dette brødet:
I gryte med lokk


 Lag deigen om kvelden (tar deg 2 minutter) før du legger deg.


500g speltmel
100 g rugflingor
1/4 ts tørrgjør
1 1/2 ts mineralsalt
4,5 dl vann



La den hvile til du kommer hjem fra jobb (hvis du gjør dette i hverdagen) neste dag (16, 17, 18, 19 tiden....)
Brett deigen og la den hvile ytterlig 2 timer.
Sett ovnen på 250C etter 90 minutter og sett i formen som du har tenkt å bake i.
Når deigen har hvilt i 2 timer (igjen så er det ikke så nøye med tiden, om den får hvilt 1.5 eller 2.5 timer spiller ingen rolle) tar du ut den varme formen din fra ovnen, har deigen opp i, setter på lokk og setter det hele tilbake i ovnen for 30 minutter.
Ta av lokket etter 30 minutter, sett ned varmen til ca. 220c og la brødet bake videre ca. 15 minutter.
Ta ut brødet, sett den på rist og la den avkjøle.
Pakker du den inn i et rent håndkle etter at den har avkjølt, holder den seg like fersk og fin til dagen etter.


2 kommentarer:

  1. oh dette brødet såg veldig gott ut!! så hadde du lagt ut innlegg om fun saften, jeg burde visst ha lest her før jeg spurte deg på journalen=) prøver meg på en kommentar igjen jeg, kansje det går nå som jeg legge ved en gammel blogg som jeg ikke bruker lengre... verdt å prøve=) kjempe fin blogg Nina!!

    SvarSlett
  2. Tusen takk igjen :) Gøy at andre liker det jeg legger ut.
    Brødet er jo ikke lavkarbo.. men kan vel kalle det sunnere alternativ til kjøpebrød hvertfall. Ungene må jo ha litt brød.

    SvarSlett