Langtidsheving av boller/kanelboller
1600-1700 g siktet speltmel eller hvetemel
2 dl sukker, helst brunt
1/2 ts salt, helst uraffinert
1 ss kardemomme
3 egg
250 g smeltet meierismør, avkjølt
5 dl kaldt vann
4 dl eplejuice
1/4 pk blå fersk gjær
1/2 dl eddik, (eddik 7% eller eplecider-eddik)
Smelt smør og avkjøl
Bland ut gjæren i litt av det kalde vannet
Bland sammen det tørre, hold tilbake 300 gr av melet.
Bland sammen deretter resten av ingrediensene.
Tilsett resten av melet til deigen slipper bollen, evt litt mer,
men ikke så deigen blir tørr. Speltmel skal eltes på lav hastighet til
alt er godt blandet, kjør deretter i raskt tempo et halvt minutt.
Heves i minimum 7 timer.
Klin romtemperert meierismør utover benken. Lag boller eller skillingsboller, og etterhev til passe størrelse.
Pensle med egg+ litt vann. Stekes på 225 grader 12-15 minutter.
Deigen har hevet i 7 timer
Min deig ble ganske klissete så klarte ikke å kjevle den, men gikk fint å trykke den ut med smør på fingrene
Så var det bare å strø på sukker og kanel og rulle sammen, jeg hjalp til med en deigskrape
Nydelige på smak. Ikke noe sur smak og ikke et hint av eddiken engang :)
Vil du lese mer om hvorfor langtidsheving er så bra kan du lese det her
Velbekomme
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar