Totalt antall sidevisninger

tirsdag 29. mai 2012

No knead brød

Matpaabordet.com har hele 60 ulike varianter av no knead brød, her er det bare å velge å vrake i det som måtte smake dine ganer.
Jeg har ikke fått meg en gryte med lokk som skal brukes til dette brødet, men jeg har laget det slik enn så lenge. Og det smaker veldig godt slik også!!
Her ser du video om hvordan brødet lages, veldig enkelt!

Oppskriften:

Som du ser så krever brødet veldig lite arbeid, du må bare planlegge tiden. Lag deigen om kvelden (tar deg 2 minutter) før du legger deg. 
du trenger
500g hvetemel
1/4 ts tørrgjør
1 1/2 ts salt
400 ml vann

La den hvile til du kommer hjem fra jobb (hvis du gjør dette i hverdagen) neste dag (16, 17, 18, 19 tiden....) 
Brett deigen og la den hvile ytterlig 2 timer. 
Sett ovnen på 250C etter 90 minutter og sett i formen som du har tenkt å bake i. 
Når deigen har hvilt i 2 timer (igjen så er det ikke så nøye med tiden, om den får hvilt 1.5 eller 2.5 timer spiller ingen rolle) tar du ut den varme formen din fra ovnen, har deigen opp i, setter på lokk og setter det hele tilbake i ovnen for 30 minutter. 
Ta av lokket etter 30 minutter, sett ned varmen til ca. 220c og la brødet bake videre ca. 15 minutter. 
Ta ut brødet, sett den på rist og la den avkjøle. 
Pakker du den inn i et rent håndkle etter at den har avkjølt, holder den seg like fersk og fin til dagen etter.

Jeg hadde ikke hvetemel i skapet, så jeg lagde min variant:

500 g speltmel sammalt økologisk
1/4 ts tørrgjær
1 1/2 ts mineralsalt
4 dl vann

Det ble supergodt og det hevet fint.

Mitt neste eksperiment nå er speltmel og hamp proteinpulver, spent på om det gir en god kombinasjon. Må jo bare prøve med det jeg har i skapet. Gøy å eksperimentere med ulike smaker :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar