Bløtlegg bokhveten i ett døgn
skyll til vannet er rent og ha bokhveten i en sil oppi en bolle, slik at vannet får rent av,
Sett et mørkt sted. Skyll morgen og kveld
Etter ett døgn i en sil: bokhveten har fått en liten hale
Etter to døgn, bokhveten har fått en passe lang hale og klar for å tørkes i ovnen.
Tørketiden er et par timer på 50 grader i ovnen (ha døren litt på gløtt, legg en gryteklut i mellom døra, for å få ut dampen)
Tiden varierer etter hvor bløt bokhveten er, kjenn etter.
Rå, spiret og tørket bokhvete:
♦ Bløtlegg bokhvetekornene over natten.
♦ Skyll godt, vannet vil være grumsete og ekkelt og skal være helt klart når du har skylt nok ganger.
♦ La bokhveten spire i ett-to døgn i et dørslag, spireglass eller i en nøttemelkpose/hamppose.
♦ Når bokhveten har fått hale er den ferdig.
♦ Når de har fått hale kan de tørkes i ovnen på svakeste varme eller ved 50 grader med døren på gløtt til de er tørre.
♦ Det er ikke nødvendig å tørke de i ovnen, men det vil gi knasende bokhvete og det er mye bedre enn halvtørre.
Kan males til mel
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar