Melk laget av sesamfrø
Sesamfrø med skall inneholder mye kalsium, så de som ikke kan drikke vanlig melk er dette en ypperlig erstatning.
Den er veldig fin å bruke i vafler, med musli og med tilsatt smak- kakao, vanilje eller det du måtte ønske.
Først: Bløtlegg sesamfrøene i vann i 4-8 timer, skyll grundig og lag melk:
Til 6 dl melk:
♦ 2 dl frø og 6 dl vann.
♦ Blend frø og vann i en blender, tilsett bare litt av vannet først slik at alle frøene kvernes ordentlig. Tilsett resten av vannet og blend litt.
♦ Hell på flaske eller sil melken
♦ Oppbevares i glassflaske med kork i kjøleskap og bør drikkes innen 5 dager.
♦ Husk å rist melken før du drikker den siden frørestene synker til bunns.
Hvis du velger å sile melken vil du sitte igjen med en frømasse. Denne massen kan du bruke straks, f.eks lage brød, kjeks, kaker, legge til i smoothie, i frokostblandinger osv. Det går fint å fryse massen ned og ta den opp når du trenger den. Eller du kan tørke frømassen i ovnen på 50 grader med døren på gløtt (tar ca 3 timer) og deretter kverne frøene i blender/foodprosessor og du har sesamfrø-mel!
Om kumelk
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar