Totalt antall sidevisninger

tirsdag 16. august 2011

Karamell konfekt


Ingredienser:
150 g sjokolade (mørk eller lys)

12 stk Extra Delight, caramel & chocolate
3/4 dl fløte


Fremgangsmåte:
Start med karamellfyllet. Ha sukkertøy og fløte i en kjele og smelt sukkertøyene under svak varme. Rør løs sukkertøyene fra bunnen av kjelen innimellom.
Når sukkertøyet er helt oppløst koker du opp massen og lar det småkoke til det har tyknet litt, ca 15 minutter.
Avkjøl litt og hell deretter massen i en brødpose. Avkjøl helt.

Smelt sjokoladen over vannbad til den så vidt har smeltet, den skal ikke være helt rennete.
Ta den smeltede sjokoladen vekk av varmen og fordel ca en halv teskje smeltet sjokolade i 12 konfektformer. Pensle sjokoladen over bunnen og sidene.
Avkjøl formene i kjøleskapet i ca 30 minutter. Pensle så et nytt lag sjokolade i formene (varm om nødvendig sjokoladen opp igjen), og avkjøl dem i nye 30 minutter.

Klipp av et hjørne på brødposen med karamellfyll og fordel fyllet i formene.
Lukk formene med smeltet sjokolade ved hjelp av en skje. Bank formene lett mot underlaget så overflaten blir jevn.
Sett konfektene i kjøleskapet til de er helt stivnet. Oppbevares kjølig.


2 kommentarer:

  1. Ikke helt lavkarbo?? :)

    Jeg har vært veldig flink siden jeg kom hjem fra ferie. Ikke lavkarbo, men prøver å ikke spise ting med sukker. Mye fiberkost, og lite mat på kveldstid. Har gått kjempebra sålangt, og nå er vekta tilbake der jeg var før ferien :)
    Klem

    SvarSlett
  2. Jo, helt lovlig lavkarbo konfekt :) Brukte mørk sjokolade 70% (som er lov på lavkarbo) og sukkerfrie drops. Men ikke hverdagskost, for er jo karbo i.
    Vekta mi er også tilbake nå :)Trenger ikke mange dager for å hente seg inn igjen.

    SvarSlett