Totalt antall sidevisninger

tirsdag 24. april 2012

Sjokolade mousse



SJOKOLADEMOUSSE!


170g 70% sjokolade

3dl fløte

1 ss sukrin

4 Eggehviter

4 Eggeplommer

FREMGANGSMÅTE!

Knekk sjokoladen opp i biter, og hell 1 dl fløte oppi gryten:-) La dette smelte på svak varme, ikke ha høy varme, sjokoladen tåler ikke så mye varme.

Når sjokoladen er smeltet er den litt varm, trekk gryten da av platen og la den stå på benken og la sjokolademassen avkjøle seg. Mens den avkjøler seg, kan du ta og skille eggene. Hviten for seg og plommen for seg. Pass på så du ikke får eggeplomme sammen med hviten, for da vil den ikke bli stiv når du skal piske den.

Pisk så resten av boksen med kremfløte, og eggehviten hver for seg i forskjellige boller. Du kan godt drysse litt salt i bollen med eggehviter, før du pisker den stiv. Ikke pisk kremen for mye, den skal tåle at du pisker inn sjokoladeblandingen etterpå også.

Når du har gjort dette, så er nok sjokolade blandingen kjølig nok, og du kan tilsette eggeplommene i sjokoladen og røre de inn. Grunnen til at du må vente til sjokoladen er blitt litt kjøligere, er at visst den er for varm vil eggeplommene gjøre sjokolade blandingen veeeeldig tykk, og det blir vanskelig og blande den inn i kremen.

Her er sjokolade blandingen blandet inn i kremen. Så kan du ta vispen og skjære inn eggehviten forsiktig. Ta gjerne halve delen først og resten etterpå. Skjær forsiktig inn, til alt har blandet seg fint.

Gjør du det for hardt, faller all luften ut, og du vil ikke få en luftig og fin mousse...

Når dette er blandet kan du sette den i kjøleskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar