Totalt antall sidevisninger

lørdag 24. mars 2012

Ostekake med lime

Her er ostekaken som samboer bakte i går - lavkarbo selvfølgelig!!! Den ble utrolig god!!
Vi er ikke så veldig glade i den kalde sukrin smaken, så noen endringer ble gjort.
Han byttet ut halvparten av sukrinen med agave sirup (mye karbohydrater i, men lav GI).
Da ble det en veldig fin balanse i søtsmaken.
Skal nok eksperimentere med palmesukker ol. også siden det er litt mye kh. i agaven..



Oppskriften
2 egg
100 gram mørk sjokolade
vaniljepulver og vaniljeessens
100 gram meierismør
100 gram malte hasselnøtter, jeg kjøpte ferdigmalte på helsekosten
3 spiseskjeer sukrin

Slik gjør du:
Smelt smør og sjokolade i en kjele.
La dette avkjøles, mens du pisker eggene.
Tilsett de malte hasselnøttene, et teskje vaniljepulver (kan sløyfes), noen dråper vaniljeessens og sukrinen. Smak til slik at du synes den er passe søt.
Hell alt over i en smurt kakeform, og stek bunnen på 180 grader i 15 minutter.
Når den er ferdig, lar du den avkjøles.
Så var det toppingen, selve kremen av kremen! For å lage denne, trenger du:


2 dl. vann
skallet av 2 lime
saften av 2 lime
3 spiseskjeer sukrinmelis
6 plater gelatin
1 pakke philadelphiaost
1 pakke seterrømme
1 pakke kremfløte
100 gram sukrinmelis
vaniljeessens

Slik gjør du:
Skold av limen, slik at du har dette klart.
Legg gelatingplatene i kaldt vann i noen minutter, til de blir myke. Når de har blitt det, klemmer du av vannet.
Kok opp 2 dl. vann og ha gelatingplatene oppi.
Tillsett også limesaften, limeskallet og 3 spiseskjeer sukrinmelis. Rør godt, og sett blandingen litt i kjøleskapet til den blir litt kald. Det skal ikke stivne
Mens blandingen står kaldt, kan du piske krem av fløten. Deretter tilsetter du rømme, philadelphia, vaniljeessens og 100 gram sukrinmelis.
Når blandingen er jevn og fin, tilsetter du den avkjølte gelatinblandingen. Rør godt, før du heller ostetoppingen over kakebunnen.
La kaken stå avkjølt i 4-5 timer, slik at toppen stivner som den skal. Riv gjerne litt sjokolade og lime på toppen – smaker himmelsk!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar