Totalt antall sidevisninger

lørdag 5. mai 2012

Frokost med langsomme karbohydreter

Min frokost i dag



Hjemmelaget musli i tyrkisk yoghurt med 2 dråper stevia vanilla cream og jordbær søtet med sukrin+

Musli:
Rugflak (rugflingor)
Tørket gojibær
linfrø
sesamfrø
solsikkekjerner

Her kan du godt ha i hakkede varmebehandlede nøtter
.
Superbæret gojibær:


Gojibær er mest kjent for sitt høye innhold av antioksidanter og gojibær inneholder faktisk mye mer antioksidanter enn blåbær, granatepler og andre "superfrukter", men gojibær har flere goder. Gojibær er rikt på proteiner (rundt 10-12g/100g), inneholder 18 aminosyrer, inkludert de 8 essensielle, inneholder mange vitaminer og mineraler, spesielt jern og vitamin C og A (iform av betakaroten). Gojibær inneholder mer jern enn spinat! Dessuten inneholder gojibærene mye polysakkarider som er karbohydrater som tas langsomt opp i kroppen vår.
 
Rugflak:
 
Rug er rik på løselig fiber som bidrar til å regulere blodsukkernivået. Rug inneholder godt med kalium, magnesium, selen, folsyre og en del protein. Altså Kvarn Rugflak (Rågflingor) lages av hel rug som dampes og valses til flak. Hele rugkornene med kim og kli er med, dette gjør disse flakene både næringsrike og fiberrike.
Allergi-advarsel: Rug inneholder gluten.

Tåler du ikke melk, kan du lage din egen yoghurt eller ha det i sesam melk eller annen melk du liker, her er mange ulike oppskrifter på møttemelk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar