Totalt antall sidevisninger

torsdag 3. mai 2012

Sesam melk

Melk laget av sesamfrø



Sesamfrø med skall inneholder mye kalsium, så de som ikke kan drikke vanlig melk er dette en ypperlig erstatning.
Den er veldig fin å bruke i vafler, med musli og med tilsatt smak- kakao, vanilje eller det du måtte ønske.
Først: Bløtlegg sesamfrøene i vann i 4-8 timer, skyll grundig og lag melk:
Til 6 dl melk:
♦ 2 dl frø og 6 dl vann.

♦ Blend frø og vann i en blender, tilsett bare litt av vannet først slik at alle frøene kvernes ordentlig. Tilsett resten av vannet og blend litt.

♦ Hell på flaske eller sil melken
♦ Oppbevares i glassflaske med kork i kjøleskap og bør drikkes innen 5 dager.

♦ Husk å rist melken før du drikker den siden frørestene synker til bunns.
Hvis du velger å sile melken vil du sitte igjen med en frømasse. Denne massen kan du bruke straks, f.eks lage brød, kjeks, kaker, legge til i smoothie, i frokostblandinger osv. Det går fint å fryse massen ned og ta den opp når du trenger den. Eller du kan tørke frømassen i ovnen på 50 grader med døren på gløtt (tar  ca 3 timer) og deretter kverne frøene i blender/foodprosessor og du har sesamfrø-mel!


Om kumelk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar