Totalt antall sidevisninger

onsdag 23. mai 2012

Spire bokhvete

Her kan du lese om spiring av ulike typer korn, frø og bønner. Jeg brukte fremgangsmåten hennes på å spire bokveten, på siden hennes finner du bilder til hvert trinn.
Bløtlegg bokhveten i ett døgn
skyll til vannet er rent og ha bokhveten i en sil oppi en bolle, slik at vannet får rent av,

Sett et mørkt sted. Skyll morgen og kveld

Etter ett døgn i en sil: bokhveten har fått en liten hale

Etter to døgn, bokhveten har fått en passe lang hale og klar for å tørkes i ovnen.
Tørketiden er et par timer på 50 grader i ovnen (ha døren litt på gløtt, legg en gryteklut i mellom døra, for å få ut dampen)
Tiden varierer etter hvor bløt bokhveten er, kjenn etter.

Rå, spiret og tørket bokhvete:
♦ Bløtlegg bokhvetekornene over natten.
♦ Skyll godt, vannet vil være grumsete og ekkelt og skal være helt klart når du har skylt nok ganger.
♦ La bokhveten spire i ett-to døgn i et dørslag, spireglass eller i en nøttemelkpose/hamppose.
♦ Når bokhveten har fått hale er den ferdig.
♦ Når de har fått hale kan de tørkes i ovnen på svakeste varme eller ved 50 grader med døren på gløtt til de er tørre.
♦ Det er ikke nødvendig å tørke de i ovnen, men det vil gi knasende bokhvete og det er mye bedre enn halvtørre.
Kan males til mel

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar