Totalt antall sidevisninger

torsdag 31. mai 2012

No knead brød

No knead brød med hamp proteinpulver



du trenger:
500g spelt mel
1/4 ts tørrgjør
4,5 dl vann

La den hvile til du kommer hjem fra jobb (hvis du gjør dette i hverdagen) neste dag (16, 17, 18, 19 tiden....) 
Brett deigen og la den hvile ytterlig 2 timer. 
Sett ovnen på 250C etter 90 minutter og sett i formen som du har tenkt å bake i. 
Når deigen har hvilt i 2 timer (igjen så er det ikke så nøye med tiden, om den får hvilt 1.5 eller 2.5 timer spiller ingen rolle) tar du ut den varme formen din fra ovnen, har deigen opp i, setter på lokk og setter det hele tilbake i ovnen for 30 minutter. 
Ta av lokket etter 30 minutter, sett ned varmen til ca. 220c og la brødet bake videre ca. 15 minutter. 
Ta ut brødet, sett den på rist og la den avkjøle. 
Pakker du den inn i et rent håndkle etter at den har avkjølt, holder den seg like fersk og fin til dagen etter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Langtidsheving av brød har mange fordeler. Det er veldig enkelt å få til, og langtidshevingen gjør at mye av glutenet i kornet brytes ned. Fytinsyren brytes ned, noe som gjør at vi lettere kan nyttiggjøre oss næringen i kornet. Og så smaker det kjempegodt!

Litt om hamp proteinpulver:

Hamp er en av de mest perfekte næringsammensatte maten og inneholder ca 40% av lettfordøyelig protein samt mange andre fine næringsstoffer som vitaminer, mineraler, anti-oksidanter, levende ensymer m.m
Proteinmengden er ca. 40 %. Hamp er kalt "moren til all mat". Hamp frøene høstes og kaldpresses for å bevare alle de gode næringsstoffene. Frøene blir deretter forsiktig malt slik at du skal kunne nyte denne kilden til sunnhet for eksempel ved å: - Drysse i smoothie - Blande i frokostblandinger - Blande i juicer eller med vann.

Hempprotein inneholder alle de 20 aminosyrene kroppen bruker samt de 8 essensielle aminosyrene vi trenger.

Hamp Proteinet er av mat-hamp varianten som utgjør 99% av alle hampsorter. Hemp er fra naturens side en hardfør plante som ikke er dyrket med sprøytemidler (planten har et stekt naturlig immunforsvar).
Hamp protein er av en slik type at kroppen lett tar til seg næringen. Den inneholder ALLE de essensielle aminosyrene og et perfekt forhold mellom omega 3 og 6. I tillegg inneholder den antioksidanter. Hamp er satt sammen slik at man minsker lysten på søtsaker og dermed er det lettere å holde vekten.

Bodybuildere elsker Hamp for dens nærende egenskaper og det at det er så lett å få det i seg. En skje i en smoothie eller i frokostblandingen er alt som skal til.

Bruk hamp proteinet ved å:
- Drysse i smoothie
- Blande i frokostblandinger
- Blande i juicer eller med vann
- Bruk i bakst

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar